Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

01a. Om sajten och ifokus 01b. Akuttransport 02a. SÖKES: Januari 02b. SÖKES: Februari 02c. SÖKES: Mars 02d. SÖKES: April 02e. SÖKES: Maj 02f. SÖKES: Juni 02g. SÖKES: Juli 02h. SÖKES: Augusti 02i. SÖKES: September 02j. SÖKES: Oktober 02k. SÖKES: November 02l. SÖKES: December 03a. ERBJUDES: Januari 03b. ERBJUDES: Februari 03c. ERBJUDES: Mars 03d. ERBJUDES: April 03e. ERBJUDES: Maj 03f. ERBJUDES: Juni 03g. ERBJUDES: Juli 03h. ERBJUDES: Augusti 03i. ERBJUDES: September 03j. ERBJUDES: Oktober 03k. ERBJUDES: November 03l. ERBJUDES: December 03m. ERBJUDES: Pendlare 04a. SÖKES/ERBJUDES Övernattning Allmänt om djurtransporter och transporttips Kampanjer, tävlingar & insamlingar OT (Off Topic) § - Admin
Allmänt om djurtransporter och transporttips

Flytta utomlands?

2015-12-23 22:29 #0 av: uz00x

Vill om ett par åt flytta till Spanien, men det är många faktorer som måste uppfyllas för att detta skall funka. Ett av dem är att jag får med mig mina djur. 2 kaniner, 10 undulater och 2 nymfar. 

Allt jag hittar om detta idag är ju tyvärr om hundar och katter så har lite frågor? :) 

Behöver jag Rega mina djur? i så fall måste det vara ett speciellt chip? (Kaninerna skall chippas till sommaren, så bra att veta där, haha) 

Skall de vaccineras mot något? Självfallet inte mot rabies som hundar, men vadå? (Utöver den årliga vaccinet de får här då...)

Vad för papper behövs egentligen, och vart får jag tag på dessa? 

Behöver jag göra 2 resor för att få med mig alla dessa djur? Hur många fåglar kan jag ha per/transport? (Nu undrar jag inte i skillnad med transportens storlek, utan allmänt, hur många det får va, om det ens finns en gräns? 

Alla tips utöver uppskattas även! 

Nu vet jag att detta inte är till 100 passande, men vet inget bättre ställe att fråga frågan :/ 


Anmäl
2015-12-23 22:45 #1 av: VildaVittra

Jag skulle bila ner med dom djuren istället för att flyga. Det lär bli mycket billigare samt att man kan hålla koll på dom under resan. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-23 22:52 #2 av: uz00x

Jo, det hade varit underbart kan jag lova! Men kan bli lite svårt när det gäller en flytt tänker jag? Nu har jag knappt rest så har lite erfarenhe Blir ju lätt så mycket för en bil när alla djurens och mina saker skall med, eller är det bästa att packa så lite som möjligt? 

Bara mina djursaker fyller ju en hel bil xD Vorre kanske bäst att åka bil med djuren och deras saker och om jag behöver få med mig mer änn bilen platsar så får någon vänn flyga/tåga ner efter mig med det? 

Anmäl
2015-12-23 22:59 #3 av: VildaVittra

Du har två år på dig att hitta en billig släpkärra på blocket samt att banta ditt bohag till ett absolut minimum, alternativt en skåpbil. Då kan du fortfarande ha djuren i "vanliga" burar i bilen så de slipper sitta trångt. 

Resan är lång, så du kommer inte vilja göra om den två gånger på raken. Tro mig. 

Håll också utkik efter en lättlagad bil (alltså inte för mycket datorteknik i den) men som ändå inte är så pass dyr att det gör för ont om du måste överge den. Några jag känner fick dumpa sin bil i Frankrike, men de två unga herrarna kör som idioter i skrothögar. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-23 23:49 #4 av: uz00x

Haha, ja, min syster fick göra det samma i Italien! Men tack! :) Då känns det lite tryggare med transporten i vart fall :)! 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.