Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

01a. Om sajten och ifokus 01b. Akuttransport 02a. SÖKES: Januari 02b. SÖKES: Februari 02c. SÖKES: Mars 02d. SÖKES: April 02e. SÖKES: Maj 02f. SÖKES: Juni 02g. SÖKES: Juli 02h. SÖKES: Augusti 02i. SÖKES: September 02j. SÖKES: Oktober 02k. SÖKES: November 02l. SÖKES: December 03a. ERBJUDES: Januari 03b. ERBJUDES: Februari 03c. ERBJUDES: Mars 03d. ERBJUDES: April 03e. ERBJUDES: Maj 03f. ERBJUDES: Juni 03g. ERBJUDES: Juli 03h. ERBJUDES: Augusti 03i. ERBJUDES: September 03j. ERBJUDES: Oktober 03k. ERBJUDES: November 03l. ERBJUDES: December 03m. ERBJUDES: Pendlare 04a. SÖKES/ERBJUDES Övernattning Allmänt om djurtransporter och transporttips Kampanjer, tävlingar & insamlingar OT (Off Topic) § - Admin
Allmänt om djurtransporter och transporttips

Väska/Bur ett måste Östgötatrafiken

2013-03-24 15:05 #0 av: Swadika

Jag vet inte om detta är nytt men jag hade inte hört detta tidigare.

Förr var det så att om man bar eller hade djuret i en väska eller bur så var det gratis för djuret att åka. Nu är det alltså så för att djuret ska få åka gratis måste djuret vara i en bur eller i en väska. Om du har djuret i famnen kan alltså chauffören kräva fullpris för djuret och även om chauffören inte skulle göra det och det kommer en kontrollant är böter priset för djuret lika mycket som en människa, alltså 645:- inom staden, något mer beroende på hur många zoner man korsar.

En biljett för ett djur kostar lika mycket som en biljett för en ungdom.

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2013-03-24 17:12 #1 av: Ratlings

Hoppsan, lite svårt att stoppa ner en amstaff i en väska och bära runt på. Förskräckt

Förövrigt är väl det lite konstigt, djur i bur/väska tar också plats på bussen, så som en lös hund tex.? 

// Lise
When nothing goes right, go left!

Anmäl
2013-03-24 19:29 #2 av: Swadika

Ja diskussionen har varit uppe många gånger, just det där varför det bara är de små djuren som får åka gratis när inte de stora får det. För en stor hund går varken att bära, ha i en bur eller i en väska. Man får ha lös hund, absolut men då måste det betalas för det. 


Jo, men tror inte bara det har med platsen att göra utan också säkerheten. En hund i bur har in lika lätt att skada en medpassagerare, smita ifrån sin ägare eller liknande. Har själv varit med när en hund smet ifrån sin ägare och sprang genom bussen. 

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2013-03-24 21:15 #3 av: Ratlings

Det handlar ju helt om kontrollen man har på hunden. Synd att alla ska behöva lida för det, och för att du betalar för att hunden ska åka kommunalt blir det ju inte automatiskt mer säkert Lipar

// Lise
When nothing goes right, go left!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.