Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

01a. Om sajten och ifokus 01b. Akuttransport 02a. SÖKES: Januari 02b. SÖKES: Februari 02c. SÖKES: Mars 02d. SÖKES: April 02e. SÖKES: Maj 02f. SÖKES: Juni 02g. SÖKES: Juli 02h. SÖKES: Augusti 02i. SÖKES: September 02j. SÖKES: Oktober 02k. SÖKES: November 02l. SÖKES: December 03a. ERBJUDES: Januari 03b. ERBJUDES: Februari 03c. ERBJUDES: Mars 03d. ERBJUDES: April 03e. ERBJUDES: Maj 03f. ERBJUDES: Juni 03g. ERBJUDES: Juli 03h. ERBJUDES: Augusti 03i. ERBJUDES: September 03j. ERBJUDES: Oktober 03k. ERBJUDES: November 03l. ERBJUDES: December 03m. ERBJUDES: Pendlare 04a. SÖKES/ERBJUDES Övernattning Allmänt om djurtransporter och transporttips Kampanjer, tävlingar & insamlingar OT (Off Topic) § - Admin
Allmänt om djurtransporter och transporttips

Stena Line

2007-10-10 11:50 #0 av: Alexej

Här följer Stena Lines riktlinier för djurtransport:

http://www.stenaline.se/stena_line/sv/sweden.html

Ta med din hund eller katt på resan!

Du är välkommen att åka med oss tillsammans med din hund, katt eller annat smådjur. Istället för att längta hem till din lilla vän ta djuret med på resan så att det också kan njuta av vara till sjöss. Vi vill att alla ska trivas på resan - vi har hytter speciellt avsedda för passagerare med djur samt rastningsplatser. Vi vill också ta hänsyn till andra passagerare därför har vi lite information till dig som reser med djur:

Färjor
Du kan ta djur med på Stena Baltica eller Finnarrow.
Djur är inte tillåtna på Stena Nordica.

Bokning
Du måste ange redan vi bokning att du har djur med dig. Var vänlig glöm inte det, eftersom vi inte kan släppa dig ombord med djuret om det inte är bokat. I så fall blir din biljett ogiltig utan rätt till ersättning. Ifall ett obokat djur upptäcks på färjan, måste vi anmäla det till polisen och veterinära myndigheter. Och du kan bli åtalad för smuggling! Därför är det viktigt att boka plats för sin fyrbenta vän på färjan.

Biljett
Pris för hund/katt = 75 SEK/enkel resa (30 PLN i Polen). Ingen avgift för små djur som reser i bur (t. ex. hamster, tamiller).

Extra avgift
Extra avgift debiteras om du inte respekterar dessa bestämmelser - om djuret reser i en hytt som inte är avsedd för djurtransport, om du inte anger att du reser med djur vid bokning och om du rastar djur annat än på de avsedda platserna. Om du bryter mot regler för vistelse av djur ombord (t. ex. rastar din hund utan munkorg, tar med hunden in på restaurang) är avgiften 250 SEK (100 PLN). Avgift för resa med djur som saknar biljett är 1000 SEK (400 PLN). Avgiften betalas i receptionen.

Hytter
På Stena Baltica och Finnarrow finns insides 2-bäddshytter med dusch och toalett speciellt avsedda för passagerare med djur. I hytten reser både du och din lille vän bekvämt. Kom bara ihåg att en hytt kan nyttjas av högst två personer och tre djur. Dessa hytter kostar lika mycket som andra hytter av samma standard - du betalar inte extra för att din hund eller katt reser bekvämt!

Burar
Utöver detta erbjuder vi burar som finns på bildäck. Vi har två burar, 105 x 70 cm och 90 x 60 cm. Att hyra en bur kostar 50 SEK (21 PLN)/enkel resa.
Om du hyrt en bur anmäler du det i receptionen (om du åker utan bil) eller till personalen på bildäck (om du har bil). Visa upp din bokningsbekräftelse till vår personal.
Djur som reser i en bur har tillgång till färskt vatten och mat. Du kan också besöka det - säg till i receptionen så att vår personal kan visa dig till djuret på bildäck.
Med hänsyn till djurens hälsa är burar inte tillgängliga på vintern.

Säkerhet
För att din hund skulle kunna följa med på resan måste du ta med dig koppel och munkorg! Det finns inga undantag. Innan du reser hemifrån, kontrollera att du har koppel och munkorg med dig. Om du glömmer något av dem, kan vi inte släppa djuret ombord, vilket kan betyda att din biljett blir ogiltig utan rätt till ersättning. Kom ihåg att koppla hunden och sätta munkorg på den innan du åker eller går ombord. Visa koppel och munkorg vid biljettincheckning. Hunden ska hållas kopplad och bära munkorg under hela resan när den vistas bland andra passagerare. Hundar får inte vistas i publika utrymmen.
Även om du tycker att din hund är väldigt snäll, kan andra passagerare ha sina egna åsikter och vi vill att alla trivs ombord under resan. Därför har vi satt upp fasta regler och tar en extra avgift om du bryter mot dem.
Om du är osäker, kontakta oss i förväg på telefon eller mail. Om din hund inte kan bära munkorg, kontakta oss så att vi kan bestämma om och hur hunden kan transporteras.
Katter måste resa i kattburar.

Djurägaren är ensamt ansvarig för sitt djur, inkl. skador på andra passagerare.

Veterinära föreskrifter
Djurägaren är skyldig att ha djurpass och uppfylla andra krav gällande in- och utförsel av djur. Notera att detta informationsblad innehåller bara praktiska tips. För information om vilka krav ditt djur måste uppfylla, kontakta vederbörande myndigheter.

Ledhundar
Synskadades ledhundar kan tas med ombord på samma villkor som andra husdjur.

Större djur
Vi hjälper dig gärna att befordra större djur, t ex hästar. För mer information om priser och villkor kontakta vår fraktavdelning.

Vill du veta mer?
Är du osäker, om ditt djur uppfyller alla krav, fråga Stena Lines personal. Vi hjälper dig gärna så att både du och din lille vän trivs ombord!

 

 

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-10-12 22:46 #1 av: Faxlin

En mycket bra artikel.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-10-21 10:23 #2 av: amand

Toppenartikel! :)

Anmäl
2009-03-21 12:59 #3 av: [GlittriGris]

jätte bra! väldigt intressant

Anmäl
2009-03-21 19:59 #4 av: Micca

Tillägg från hemsidan: http://www.stenaline.se/farja/fragor-och-svar/c10/djur-pa-resan/

 

Danmark

  • STENA LINE EXPRESS: Det är inte tillåtet att ta med djur ombord på detta fartyg.

  • STENA JUTLANDICA: Djur tillåts i eget fordon på bildäck hela året. Hundar kan även tas med till anvisad plats på däck 7. Katter och övriga husdjur reser i sina medhavda burar.
  • STENA DANICA: Djur tillåts i eget fordon på bildäck, dock ej juni-augusti. Hundar även på anvisad plats på däck 9.

  • STENA NAUTICA: Djur tillåts i eget fordon på bildäck hela året. Hundar även på anvisad plats på däck 7.

  • EXTRA FARTYG Stena Germanica/Stena Scandinavica: Inga djur är tillåtna när fartygen trafikerar Göteborg-Frederikshavn.


Tyskland

  • STENA SCANDINAVICA/STENA GERMANICA: Djur tillåts. Kontakta Stena Line för mer information, tel. 031-704 00 00.


Norge/Danmark

  • STENA SAGA: Det finns 3 hytter avsatta för resenärer med hund. Du får tillgång till egen plats på däck för att rasta hunden.
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.