Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

01a. Om sajten och ifokus 01b. Akuttransport 02a. SÖKES: Januari 02b. SÖKES: Februari 02c. SÖKES: Mars 02d. SÖKES: April 02e. SÖKES: Maj 02f. SÖKES: Juni 02g. SÖKES: Juli 02h. SÖKES: Augusti 02i. SÖKES: September 02j. SÖKES: Oktober 02k. SÖKES: November 02l. SÖKES: December 03a. ERBJUDES: Januari 03b. ERBJUDES: Februari 03c. ERBJUDES: Mars 03d. ERBJUDES: April 03e. ERBJUDES: Maj 03f. ERBJUDES: Juni 03g. ERBJUDES: Juli 03h. ERBJUDES: Augusti 03i. ERBJUDES: September 03j. ERBJUDES: Oktober 03k. ERBJUDES: November 03l. ERBJUDES: December 03m. ERBJUDES: Pendlare 04a. SÖKES/ERBJUDES Övernattning Allmänt om djurtransporter och transporttips Kampanjer, tävlingar & insamlingar OT (Off Topic) § - Admin
Kampanjer, tävlingar & insamlingar

Namninsamling mot dunplockning

2009-02-07 04:56 #0 av: Sandra-B

Efter att Kalla Fakta den 1 februari 2009 avslöjade att miljontals fåglar i Kina och Ungern plockas av dun medan de fortfarande lever har Djurskyddet Sverige startat en namninsamlingskampanj.

Dunet plockas för att användas i jackor, kuddar och täcken. Gässen plockas flera gånger och var gång är lika plågsam för dem!

Europeisk lag tillåter inte att fåglar plockas levande men det är svårt för konsumenterna att veta hur det gått till då ursprungsmärkningen är under all kritik.

Djurskyddet Sverige kräver:

• att all handel med dun plockat från levande fåglar stoppas.
• att regeringen ser till att dun- och andra djurprodukter som säljs inom EU, framställs enligt EUs djurskyddsregler.

Namninsamlingen, som pågår till och med den 1 juni 2009, finns tillgänglig på Djurskyddet Sveriges hemsida och går att skriva under direkt från deras hemsida.
När insamlingen är avslutad kommer den att överlämnas till jordbruksminister Eskil Erlandsson samt till branschorganisationen Svensk Handel.

Du har chans att påverka gässens framtid, tveka inte, skriv på meddetsamma!

 

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2009-02-07 04:56 #1 av: Sandra-B

Jag har självklart skrivit under, gör det du med!

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2009-02-09 00:56 #2 av: Sandra-B

Enligt en artikel på Aftonbladet så säljer IKEA varor med dun som kommer från levande fåglar, trots att de tidigare gått ut och lovat att så inte är fallet.

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2009-02-10 23:50 #3 av: MinLillaHamsterJill

IKEA har sagt att dom har slutat sälja dunprodukter från ställerna där dunet tas bort på ett plågsamt sätt. Både Åhléns och IKEA har sagt att det är fruktansvärt hur det går till, och det sjukaste av allt är ju att det var nästan ingen som visste om det. Jag har skrivit på och hela min familj har gjort det, alla mina vänner också. Jag är väldigt engagerad i detta, och allt annat som har med djur att göra också.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.