Annons:
Etikettdjursjukvård-husapotek
Läst 11473 ggr
Alexej
2007-10-01 16:27

Feliway - för att hjälpa din katt

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Feliway har i många länder blivit ett uppskattad medel mot stress av katter vid till exempel transport. Så är din katt stressad av att resa om det så är en kort tur, så kan du enkelt hjälpa katten.

Feliway Spray innehåller kattens ansiktsferomoner. Feromoner är doftsubstanser som alla däggdjur utsöndrar för att kommunicera ordlöst till sina artfränder. Feromoner skall inte förväxlas med hormoner vilka är substanser som produceras inne i kroppen av ett organ eller en vävnad.

Feliway lösning. 48 ml.

Feliway lösning. 48 ml.

Katter avsätter ansiktsferomoner genom att gnida sitt huvud, från sidan på kinden till nederdelen av örat mot föremål som den vill markera. När katten känner sig trygg i sin omgivning visar den detta genom att "ansikts"markera mot tex. möbler eller människor. Ansiktsferomonerna förmedlar en känsla av välbefinnande, lugn och trygghet. När det inträffar en förändring i kattens omgivning eller om katten känner sig ängslig, kan dess beteende förändras. Exempel på sådana situationer är flyttning, ommöblering, veterinärbesök eller ankomst av nya djur eller människor. Otryggheten kan ta sig uttryck som urinmarkeringar, klösningar, minskad aptit och dämpad leklust eller att katten drar sig undan och blir skygg. I dessa situationer kan Feliway hjälpa katten att återfinna sin naturliga balans.

Feliway lösning refill. 48 ml.

Feliway lösning refill. 48 ml.

Bruksanvisning

Spraya 2-3 pumpslag med Feliway ca 15 minuter före det att katten introduceras i nya miljöer (transportbur, bil, bur på kattpensionat osv.) Effekten varar i 1-2 timmar. Spraya på nytt när effekten avtar. Feliway Spray kan sprayas på kattfilten/korgen, inuti buren eller i bilen. Spraya däremot inte direkt på eller i närheten av katten.

Andra har tipsat om Nozinan eller Postafen. OBS! Dessa medel är mot åksjuka hos människor. Feldosering kan betyder livsfara för ditt djur. Rådgör alltid först med din veterinär!!

Feliway lösning spray. 60 ml.

Feliway lösning spray. 60 ml.

Du kan läsa mer om Feliway under Hittekatter och Cevavetpharma, där hittar du också träningstips för din katt inför en transport. 

Under katter.nu hittar du en bra recension om Feliway.

Priset ligger på ca. 400 kr för adaptern och refillen kosta ca. 200 kr. Finns att köpa hos veterinären eller djurapoteket. Finns även som spray men utan refill möjlighet med priset på ca 229:-

Kopia från Ringsjöns veterinärklinik:
http://www.ringvet.se/kattprodukter.htm  

**Feliway spray - lugnande
**Katten utsöndrar bland annat feromoner från körtlar i ansiktet. Katten överför dessa feromoner när den stryker ansiktet mot oss människor och mot andra objekt i sin omgivning. Feromonerna ger då katten en känsla av lugn och säkerhet. När katten hamnar i nya situationer blir den orolig på grund av att de lugnande feromonmarkeringarna inte finns där. Reaktionen blir då ofta ett ökat antal urin- och klösmarkeringar. För att undvika/minska dessa, för både människor och katt, otrevliga upplevelser kan FELIWAY® och/eller FELIFRIEND® användas. Båda dessa produkter förebygger och motverkar beteendeproblem hos katt såsom urinmarkering, klösning, aptitförändringar och överaktivitet.
FELIWAY® doftavgivare och spray används för långvarigt lugnande och stabiliserande effekt på katt.
FELIFRIEND® spray används för att underlätta hanteringen av rädda eller okända katter.
 

 

60 ml

190,00 SEK

FELISPRAY

Feliway - komplet lugnandeKatten utsöndrar bland annat feromoner från körtlar i ansiktet. Katten överför dessa feromoner när den stryker ansiktet mot oss människor och mot andra objekt i sin omgivning. Feromonerna ger då katten en känsla av lugn och säkerhet. När katten hamnar i nya situationer blir den orolig på grund av att de lugnande feromonmarkeringarna inte finns där. Reaktionen blir då ofta ett ökat antal urin- och klösmarkeringar. För att undvika/minska dessa, för både människor och katt, otrevliga upplevelser kan FELIWAY® och/eller FELIFRIEND® användas. Båda dessa produkter förebygger och motverkar beteendeproblem hos katt såsom urinmarkering, klösning, aptitförändringar och överaktivitet.
FELIWAY® doftavgivare och spray används för långvarigt lugnande och stabiliserande effekt på katt.
FELIFRIEND® spray används för att underlätta hanteringen av rädda eller okända katter.
 

 

1 doftav-
givare +
48 ml

380,00 SEK

FELIKOMP

Feliway - refill lugnandeKatten utsöndrar bland annat feromoner från körtlar i ansiktet. Katten överför dessa feromoner när den stryker ansiktet mot oss människor och mot andra objekt i sin omgivning. Feromonerna ger då katten en känsla av lugn och säkerhet. När katten hamnar i nya situationer blir den orolig på grund av att de lugnande feromonmarkeringarna inte finns där. Reaktionen blir då ofta ett ökat antal urin- och klösmarkeringar. För att undvika/minska dessa, för både människor och katt, otrevliga upplevelser kan FELIWAY® och/eller FELIFRIEND® användas. Båda dessa produkter förebygger och motverkar beteendeproblem hos katt såsom urinmarkering, klösning, aptitförändringar och överaktivitet.
FELIWAY® doftavgivare och spray används för långvarigt lugnande och stabiliserande effekt på katt.
FELIFRIEND® spray används för att underlätta hanteringen av rädda eller okända katter.

 

48 ml

190,00 SEK

FELIREF

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Annons:
Hawknestgrove
2007-10-16 15:54
#1

Man kan, i svåra fall även be vetten skriva ut Nozinan till katten. Det är under förutsättning att katten är fullt frisk förstås.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

David
2007-10-18 00:20
#2

Nja, läkemedlet Nozinan är för människor med följande diagnoser/besvär:

  • schizofreni, akut övergående psykos samt paranoida tillstånd

  • maniska psykoser

  • organiska psykoser

  • korttidsbehandling av framträdande psykotiska symtom som en del i personlighetsstörning

  • för behandling av svåra smärtor, antingen ensamt eller i kombination med analgetika

Något Nozinan-variant under veterinärläkemedel hittade jag inte, men jag antar att det är ungefär samma medicin. Jag personligen skulle inte ge min katt det.

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

vanessa
2007-10-18 02:07
#3

Det var ju bra att veta David. Visserligen fer jag inget till mina missar, för de klarar av resor rätt bra. Speciellt en av dem. Han tycker att det är kul. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

[Inana]
2007-12-21 12:27
#4

En av mina katter är jätte åksjuk, det var bra med lite tips.
Han klarar inte två mil utan att kräkas eller bajsa av illamående, stackarn. Och nu ska vi nog flytta i sommar, då krävs en längre transport. Hade tänkt att gå till veterinären med honom innan.

Upp till toppen
Annons: